İlkokul

Çok Yönlü

Sorgulama, merak etme ve öğrenme isteklerini çok yönlü eğitim programlarımızla destekliyoruz.

İngilizceyi hayatın içinde öğretiyor, temel bilgi ve becerileri kazandırıyoruz.

Çevre Bilinci

Çevresine duyarlı, paylaşımcı, eleştirel bireyler yetiştiriyoruz.

Akademik Program

Akademik program; üst düzeyde okuryazarlık, yaşamda matematik, dünyamızı anlama ve ingilizceden oluşur

Kaliteli Eğitimin Açı’lımı: Sevgi, İlgi ve Bilgi!

Farklılığımız “Global Dil Portfolyosu”na uygun eğitim veriyor olmamızdır.
Ana sınıfında başlayan İngilizce öğretimi, Açı İlkokulunda da öncelenerek “öğrenilenlerin kalıcılığı” sağlanır. İngilizce öğrenme-öğretme sürecinde gerçekleştirilen tüm etkinliklerde öğrencilerin ilgi alanları, gelişimsel özellikleri, bireysel farklılıkları ve öğrenme stilleri göz önünde bulundurulur. “Yaparak-yaşayarak öğrenme” (learning by doing) ilkesinden hareketle öğrencilerin derse etkin katılımı sağlanır. Dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi dil becerilerinin yanı sıra eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini hedefleyen öğretim programımız tasarlanırken “Avrupa Ortak Başvuru Metni”nin A2 düzeyi için bütüncül basamakta belirlediği kazanımlar ve “Global Scale of English” ölçümleme sistemindeki değerlendirme kriteri göz önünde bulundurulur.

Dünya çocukların laboratuvarı, öğrenmekse aktif bir süreçtir.
Öğrenme, keşfetme, yaratma isteğini artırarak merak duygusunu tetikleyen ve öğrenme süreçlerini zihinde kalıcı hâle getiren, öğrenilenlerin gezi, gözlem ve projelerle deneyimlediği “Bütünleşik Eğitim Modeli” Açı İlkokulu öğrencilerinin potansiyellerini ortaya çıkaran özgün bir programdır.

İşbirliği içinde öğrenmeyi sağlayabilmek / Akran Eğitimi
Grup çalışmaları aktivitelere katılımı kolaylaştıran, öğrenmeyi pekiştiren etkili faktördür. Öğrenciler birbirleriyle paylaşımda bulunduklarında, etkileşimli olarak çalıştıklarında öğrenme, verimli ve kalıcı olmaktadır. Açı İlkokulunda öğrencilerin grup çalışmalarını daha keyifli ve üretken yapabilmeleri için ortamlar hazırlanır, iletişim teknikleri ve davranış biçimleri rol model öğretmenlerce öğretilir.

• 21. yüzyılın öğrenme stratejileri
  • Temel yaşam becerilerini edinme programı
  • Bireysel düşünme ve çözüm üretme teknikleri
  • Grupta var olma ve kendini ifade etme becerileri