Anadolu ve Fen Lisesi

Çevre Bilinci

Her bir öğrencimizi çevresine duyarlı, paylaşımcı ve eleştirel olarak yetiştirerek onlara düşünmeyi öğretirken aynı zamanda da doğa sevgisini aşılıyoruz.

Bilimsel Öğretim

Öğrencilerimize bilimi sevdirmek ve aldıkları eğitimin kalitesini arttırmak için bilimsel öğretim programları uyguluyoruz.

Üst Okul Sınavları

Her bir öğrencimiz için üst okul sınavlarına hazırlanmalarını sağlayan ders ve test çözme teknikleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Yetenek

Öğrencilerimizin ilgi alanlarına ve sahil oldukları yeteneklere göre özel eğitim programları oluşturuyor ve özel yöntemler uyguluyoruz.

İngilizce

Öğrencilerimize yabancı dil eğitimini, başta İngilizce olmak üzere ilkokuldan itibaren hayatın içinden yaşayarak, uygulamalı bir şekilde öğretiyoruz.

2.Yabancı Dil

Tüm öğrencilerimize 1. sınıftan itibaren İngilizce ve 5. sınıftan itibaren İngilizce’nin yanında Almanca eğitimi de veriyoruz.

Bilimsel Öğretim

Öğrencilerimizi bilimsel öğretim programlarıyla yetiştiriyoruz.

Özgüveni Yüksek Bireyler

Özgüveni gelişmiş, sorgulayan, yeniliğe açık, sorumlu ve mutlu bireyler yetiştiriyoruz.

Saygılı ve Sorumlu

Sorumluluklarını bilen, dürüst, saygılı, adil ve entelektüel bireyler yetiştiriyoruz.

Test Çözme

Üst okul sınavlarına hazırlanmalarını sağlayan ders ve test çözme teknikleri önceliklerimiz arasındadır.

Eğitim Eğitimcilerin İşidir!

Eğitim Eğitimcilerin İşidir! Eğitim ve öğretim planlı bir yolculuktur.
Açı Lisesinde öğrencilerin kendilerini tanımasını; ilgi, yetenek, sorumluluklarının farkına varmasını sağlayan; sınava hazırlık sürecini yönetebilen, geleceğini planlayabilen, hedefler koyabilen, mesleki gelişim odaklı bir eğitim anlayışı sunuyoruz.

Öğrencilerimizi Açı Fen Lisesinde “dereceye”, Açı Anadolu Lisesinde “geleceğe” hazırlıyoruz. Öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve sportif gelişimleri kişiye özgü rehberlik ve yönlendirme çerçevesinde gerçekleşir.

Yaparak, yaşayarak ve birlikte öğrenme kalıcıdır.
Eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası şüphesiz ki kulüp çalışmalarıdır. Kulüp çalışmalarıyla öğrenciler yeteneklerini keşfeder, geliştirir; kolektif çalışmanın, başarmanın ve paylaşmanın hazzını duyar. Yükseköğretime hazırlık deneyim ister.
Lise öğrencilerimiz 4 yıl boyunca mesleki tercih bilinci ile geleceğe hazırlanmaktadır.
9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin kendilerini tanıma süreçlerinde ilgilerinin, yeteneklerinin, değerlerinin, sorumluluklarının, beklentilerinin farkına varması hedeflenir. Bu farkındalıklar rehberlik ve yönlendirme faaliyetleriyle birlikte Rehberlik birimimiz tarafından desteklenir. 11. ve 12. sınıfa geçen öğrencilerimize geleceklerini şekillendirecek, üst eğitim kurumuna geçiş süreci ile ilgili tanıtım, gezi ve tercih danışmanlığı faaliyetleri gibi kapsamlı bilgilendirme ve etkinlikler yapılır.

• Üst okul sınavlarına yetkin hazırlık programı
  • Doğru tercih bilinci ile geleceğe hazırlık
  • Uluslararası standartta İngilizce eğitimi
  • Sosyal projelere önderlik